10 jaar Chili & Spruit

10-03-2024

Wat waren we nog groentjes, toen we 10 jaar geleden als medewerkers de winkel overnamen. "Dat doen we wel even, voor 5 jaar maximaal", zeiden we tegen elkaar. "Dan wordt het wel weer tijd voor wat anders".Vol enthousiasme gingen we aan de slag en vervloog de tijd, maar niet onze toewijding aan de winkel. Komende zaterdag 16 maart vieren we dat Chili & Spruit alweer 10 jaar bestaat. In die 10 jaar fungeerde de winkel voor ons als een stabiele fundering bij een wervelwind aan gebeurtenissen; voor het eerst ondernemer zijn, een verbouwing, een eerste kind, een opleiding in natuurvoeding, trainingen en workshops over voeding, een tweede kind, een keten overname (Natuurwinkel exit) met daarop volgend lege schappen, de start met de teelt van groente van eigen kas!, nog een verbouwing, een pandemie met daarop volgend lege schappen, de uitbreiding met groenteteelt van de koude grond en een wekelijks groentepakket, een oorlog met daarop volgend lege schappen en enorme prijsstijgingen, het opbouwen van een zelfstandig draaiend team, dat zijn zo even wat gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar die bij me opkomen.

Maar in al die 10 jaar opende we elke ochtend met frisse moed onze deuren en sloten we moe maar voldaan aan het einde van de dag weer af. Zagen we klanten en medewerkers komen en gaan, en gelukkig, vooral ook blijven. Kwamen er elke dag aan de achterkant vrachtwagens en fietsbezorgers aan de deur met nieuw, stuk voor stuk, prachtige waar en liepen jullie aan de voorkant weer de deur uit met deze mooie producten.
Dit jaar is anders dan alle andere jaren, want nu zijn wij niet zelf degenen die Chili & Spruit dagelijks openen en sluiten, maar het team Chili & Spruit die dat met minstens net zoveel toewijding doet. Maar ook nu blijft Chili & Spruit op afstand een dagelijks onderdeel van ons bestaan. En eigenlijk is het symbolisch wel mooi dat we in dit tiende jaar deze stap durfden te zetten en zijn we zelf ook nieuwsgierig naar welke rol Chili & Spruit in de komende 10 jaar in ons leven zal hebben. Maar we hebben vooral veel vertrouwen in een goede toekomst voor Chili & Spruit.
Lieve klanten, heel erg bedankt dat jullie de afgelopen 10 jaar zo trouw zijn blijven komen, want Chili & Spruit bestaat dankzij jullie allemaal! En dankzij iedereen, van boer tot bord of bodem tot bodem, het is maar net hoe je het bekijkt;-).
Zaterdag 16 maart trakteren we in de winkel en mogen alle kinderen bovenstaande fantastische kleurplaat komen ophalen, gemaakt door een van onze creatieve spruiten Ida. Als je de tekening voor 30 maart inlevert, win je misschien wel een prijs.