Spaar voor een boom in je buurt

Chili & Spruit plant bomen voor de toekomst

30-10-2023
Dit najaar hebben klanten van Chili & Spruit gespaard voor bomen die dit keer worden uitgeplant bij voedselbos Werelds. Voor elke 10,- een stempel, elke volle spaarkaart is genoeg om een boom of 2 struiken aan te schaffen voor het voedselbos. Extra leuk is dat dit jaar de initiatiefnemers van Voedselbos Werelds zelf het aantal gespaarde bomen hebben verdubbeld. Elke volle spaarkaart stond dus gelijk aan 2 bomen!  Zo hebben onze klanten in een paar weken tijd 172 bomen gespaard. Op zaterdag 13 januari gingen de eerste bomen de grond in.

Tussen Malden en Nijmegen, vlak bij de Elshof, ligt het voedselbos Werelds. Een van de vier voedselbossen dat ons dorp rijk is. Het voedselbos is in de winter van 2019/2020 begonnen met de eerste aanplant. En in de jaren daarna, met de helpende hand van velen, zijn ze verdergegaan. Er is al veel aangeplant, maar ze zijn er nog niet.

Het voedselbos is 2,8 ha groot en bestaat uit een open en een besloten stuk. Voor het openbare stuk werken ze samen met Kleurrijk Groen. Dit stuk heet het Wij-bos en beslaat zo'n halve hectare. Door mee te doen met de spaaractie van Chili & Spruit draag je bij aan de uitbreiding en verbetering van het openbare stuk van het voedselbos. Dit betekent dat ook jij hier straks van kunt genieten! Voor meer info: https://www.voedselboswerelds.nl

In 2022 hebben we samen met onze klanten, 300 bomen gespaard en geplant bij Kiemkracht64. We zijn enorm blij met dit resultaat. Bezoek je Kiemkracht? Dan kun je altijd even vragen naar het Chili & Spruit bosje.

Als biologische winkel vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk samen te werken met duurzaam werkende lokale telers en daarmee te investeren in een gezonde toekomst.

Als biowinkel kunnen wij, samen met alle schakels in de voedselketen en de consument, een rol spelen in de transitie naar een landbouwsysteem dat toekomstbestendig is en dat is hartstikke leuk. Want zo hebben we zelf invloed op hoe wij willen dat de wereld eruit moet komen te zien. 

Chili & Spruit investeert als winkel een deel van de winst terug in de gemeenschap en de klant doet eigenlijk hetzelfde. Veel maatschappelijk kosten zijn bij biologische producten al doorberekend in de prijs, maar op deze manier kunnen we daar een extra stapje bovenop doen. Want ook wij gebruiken natuurlijk energie, verpakkingsmaterialen ed. 

Deze spaaractie is een voorbeeld van een samenwerking waarin organisaties samen met consumenten een stap zetten naar een eerlijker en groenere toekomst.