Spaar voor een boom in je buurt

Chili & Spruit en Kiemkracht64 planten bomen voor de toekomst

De klanten van Chili & Spruit hebben het afgelopen jaar kunnen sparen voor bomen die uitgeplant worden in hun eigen omgeving. Op 16 februari hebben we, samen met onze klanten, de eerste 50 bomen geplant bij Kiemkracht64. We zijn er enorm blij mee dat in totaal 300 bomen de grond in gaan.

Als biologische winkel vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk samen te werken met duurzaam werkende lokale telers en daarmee te investeren in een gezonde toekomst.

Als biowinkel kunnen wij, samen met alle schakels in de voedselketen en de consument, een rol spelen in de transitie naar een landbouwsysteem dat toekomstbestendig is en dat is hartstikke leuk. Want zo hebben we zelf invloed op hoe wij willen dat de wereld eruit moet komen te zien. 

Chili & Spruit investeert als winkel een deel van de winst terug in de gemeenschap en de klant doet eigenlijk hetzelfde. Veel maatschappelijk kosten zijn bij biologische producten al doorberekend in de prijs, maar op deze manier kunnen we daar een extra stapje bovenop doen. Want ook wij gebruiken natuurlijk energie, verpakkingsmaterialen ed. Kiemkracht64 plant en verzorgd de bomen en kan er later van oogsten (over 5-8 jaar).

Deze spaaractie is een voorbeeld van een samenwerking waarin organisaties samen met consumenten een stap zetten naar een eerlijker en groenere toekomst.