Afscheid met koekjes

19-02-2025


Na ruim 14 jaar heeft Inge afscheid genomen van Chili & Spruit om zich te kunnen concentreren op haar studie voor doktersassistent. Ter afscheid bakte zij deze fantastische koekjes voor haar collega's. Het recept wil ze graag met jullie delen

Amandel-tahin koekjes met honing
Deze koekjes zijn de favoriet van mijn man, ik bak ze graag omdat het een heel makkelijk recept is met maar weinig ingrediënten. Ik vind ze ook superlekker..

Voor 16 koekjes

150 gr. amandelmeel

1tl. bakpoeder

¼ tl fijn zeezout

100 gr. witte tahin

90 gr. honing

Sesamzaadjes voor de versiering (leuk ik wit en zwart)

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed 1 bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom er ontstaat 1 grote bal, verdeel in 16 bolletjes.

Deze rol je even door het sesamzaad en drukt ze een beetje plat op de bakplaat.

Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de oven, even af laten koelen, dan bewaren in een koektrommeltje.

Eet smakelijk!
Inge