Spaar voor een boom in je buurt

30-10-2023

Dit najaar kun je bij Chili & Spruit weer sparen voor bomen die dit keer worden uitgeplant bij voedselbos Werelds. Voor elke 10,- krijg je een stempel, elke volle spaarkaart is genoeg om een boom of 2 struiken aan te schaffen voor het voedselbos. Extra leuk is dat dit jaar de initiatiefnemers van Voedselbos Werelds zelf het aantal gespaarde bomen verdubbelen. Elke volle spaarkaart staat dus gelijk aan 2 bomen! De looptijd is tot 3 december en de bomen zullen begin januari worden uitgeplant.

Tussen Malden en Nijmegen, vlak bij de Elshof, ligt het voedselbos Werelds. Een van de vier voedselbossen dat ons dorp rijk is. Het voedselbos is in de winter van 2019/2020 begonnen met de eerste aanplant. En in de jaren daarna, met de helpende hand van velen, zijn ze verdergegaan. Er is al veel aangeplant, maar ze zijn er nog niet.

Het voedselbos is 2,8 ha groot en bestaat uit een open en een besloten stuk. Voor het openbare stuk werken ze samen met Kleurrijk Groen. Dit stuk heet het Wij-bos en beslaat zo'n halve hectare. Door mee te doen met de spaaractie van Chili & Spruit draag je bij aan de uitbreiding en verbetering van het openbare stuk van het voedselbos. Dit betekent dat ook jij hier straks van kunt genieten! Voor meer info: https://www.voedselboswerelds.nl