Nieuws

We gaan december in en dat betekent dat het Nederlandse teeltseizoen toch wel echt aan het einde komt. Best bijzonderder dat we tot deze week aan toe nog de paprika's en cherrytomaten van eigent teelt in de winkel hebben liggen. De groothandels zijn al een paar weken geleden overgestapt naar het Spaanse aanbod. Maar aan alles komt een eind...

Komkommerproef

16-11-2021

Om het verschil tussen biologische en gangbare voeding aan te tonen, heb ik de komkommerproef uit het boek 'Barstensvol leven' herhaalt. Daarbij heb ik een biologische komkommer van Boer Bulekri vergeleken met een niet-biologische komkommer uit de supermarkt. Iedere komkommer werd in plakjes van ongeveer 2 centimeter gesneden en in plastic...

In de nutstuinen van jachtslot Mookerheide in Molenhoek vind je sinds twee seizoenen bloemenpluktuin Zelfgeplukt. Doris teelt daar samen met een groep enthousiaste vrijwilligers snijbloemen in de volle grond en koude kas op geheel natuurvriendelijke wijze. Tijdens het seizoen kan je er tijdens de pluktijden zelf een boeket plukken. Het plukseizoen...

Spaar bij Chili & Spruit de komende weken voor 50% korting op een kersenpitje. Kersepitje is de eigentijdse versie van een eeuwenoude Zwitserse traditie. Het kussentje is gevuld met kersenpitten en warmt eenvoudig en snel op in bijvoorbeeld de magnetron of op de kachel. Het straalt een zalige, gelijkmatige warmte af en vormt zich naar het lichaam....

De tijd is gekomen om afscheid te nemen van Facebook. De voordelen wegen al lang niet meer op tegen de nadelen, zowel persoonlijk, als maatschappelijk gezien. Maar ook voor ons was de angst voor het mislopen van belangrijke dingen of de kans om je als bedrijf te laten zien een belangrijke reden om toch maar te blijven. Tot vandaag....